Thursday, January 12, 2017

week 22 - down with 28kgs!!

yeahhhh deknon..   lepas 22 weeks of healthy diet and workout
akak udah lost 28kg..   sikit2 lelama jadi bukit eh
seminggu dalam 1kg aje penurunan nya deknonn
cuma bila accumulate tu nampak besau nombo nya ehhh

ohhh skrg akak udah 97kg, no more nombo 1 didepannn
yeahhhhh..  boleh ni bolehhhh
memula ni target nya 90kg as permintaan encik afzan
tapi big target akak untuk 80kg before raya..   gittewwwwww

meh tengok menu lunch akak ye..


ini latest akak punya lunch, dah tak lalu dengan sayur2 kat cafe
sebab sayur dia memanjangggg je sambal n goreng2
so akak buat sendiri yg grill2 aje
senang n sodapppp, manissss je sayur2 nih
crunchy2 pulak tu, memang sodapppppp

seblom pandai grill sayo2 tu akak masuk semua dlm gravy baba frozen
sayur2 jadi lembek, akak tak suka sgt


ini menu baba frozen dgn sayur dari cafe (pucuk paku)
lelama boring ehhhhh

dengan kangkung n tauhu jepun tu...   hmmmm boleh laaaa

dengan cendawan n cauliflower, very de lembek dah sayur2 nya

hari ni ada sedap sket, dengan mushroom soup n terung sambal
hmmm part sambal tu tak berapa nak good kannn, banyak gula tuuu

bekalan akak hari2 ke opis

hari ni dengan kentang putar, sodapppp akak suka
tapi untuk diet, not so good katanya
gasak laaaa, ini menu diet akak sendiri
layan kan ajo..   kik3


dan ini bacaan gula akak pepagi tu (fasting)
bagus eh nombor nya?  alhamdulillahhhh
seblom ni mana penah dapat nombo cenggini2 cuolssss

semoga akak terus kan usaha..   caiyok3 akak jamu..

No comments:

Post a Comment