Sunday, August 30, 2015

riadah petang

yep, bila lama dok rumah
teringin nak pi tgk cyberjaya kan??
kekekekekkeke macam2 hal

gi starbuck dulu, tapau apa2

lepak2 kejap kat tasik cyberjaya ni

anis berselfie, adam tak ikut dia main dgn kawan2 dia kat rumah



macam tugu negara lah kakakkkkk

ayah yang sado..
sado ke?   kik3


Saturday, August 29, 2015

thanks DHL

bunga baru sampai dari opis
buat akak tak sabau nak keje ajo
dah 2 minggu MC baru sampai bunga nya
pantas btol DHL nih
excellent simply delivered katanya
kik3



anis gi candid ibu n ayah
kekekkekekek dah boring btol dok rumah aje
baru dpt kuar makan kat mamak
heavennnn

tak sabau nak gi kojo
DHL ko tunggu aku datang..



Thursday, August 27, 2015

jalan2 kolo pilah

yessss tros sihat ye bila afzan ajak gi kolo pilah
skrg emas rege mahal btol ye
hari ni kalau kat habib rm190 segram
kami check kat pilah rm152 segram

gi betul kan barang kemas ateh skali
sana upah nya murah sket

dapat tangkap satu gelang utk anis
ala2 pandora, dgn charm henbeg
comel ek?

minah ni melaram la apo lagi...  kik3
mami jarum junior akak nih
memang suka laaaaaa



lepas nih boleh tambah charm sket2 ye kakak
slow2 gitu tapi gigirl tak banyak charm baru cun kot ye?
kalau banyak cam tak cun aje..

Monday, August 24, 2015

6 Things Terrible Bosses Do That Make Their Talented Employees Quit

meh kita tengok2 geng
logik ke dak


  1. They don’t trust us - ye kan, bila org tak percaya, kita blah ajo laaaaa..  apa tunggu lagi..
  2. They don’t reward us for our good work - ini aku alami skrg nih, boss tak reti laaa nak appreciate, bukan nak adiah sgt pun.   cakap thanks pun dah kembang dah akak nih..
  3. They are dishonest - tak penah experience lagi boss cenggini, tapi kalau dia tak jujur, apa tunggu lagi kannnn..   depan kata lain belakang kata lain..
  4. They are difficult - boss2 yang payah ni kan..   nak diskusi payah, nak paham cakap kita pun payah apa lagi nak paham perasaan kita..
  5. They overwork us - kalau dah overwork sila bayau gaji lebih la kannnn
  6. They hire and promote the wrong people - haaaaaaa ini pasal kipas mengipas nih, kita yg keje kaw2 org lain yg dpt promotion nya..   tak ke hangin tu??

so encik2 bosssss..   
sila la tgk2 sebab2 ni kenapa employee uols blah
jangan syok sendiri ajo


7 Truths About Marriage That I Need My Daughter Know

7 Truths About Marriage That I Need My Daughter Know

gittewwwwww..  lets tell them..  kik3


  1. Silent treatment solves nothing.  kannnnnn takkan berjaya laaaa kita lagi sakit ati ado laaaa
  2. Not everyone can be a stepmother.   ye kan, so kalau boleh cari la lelaki bujang, gittewwww
  3. There is no “my” in marriage.   ye semua kena share tau..    sharing is caring camtu
  4. Your partner is not a work in progress.   ye kan, jangan berangan konon2 lepas kawin si dia akan berubah, takde makna nya :P
  5. Marriage is between two people.   maksud nya, jangan nak penting kan diri sendiri ajo, fikir kan si dia jugak, perasaan nya, keinginan nya..
  6. Children are great, but they should not be the sole focus of your marriage.    yessss, ini penting nih, ada org bila ada anak lupa lah laki..   salah ye gitu
  7. Winning all the arguments doesn’t make you right.   kik3 obviously..   kesimpulan nya, jangan la gaduh2..

bagus ye nasihat2 nya..    utk peringatan kita bersama jugak

Thursday, August 20, 2015

admitted

adehhhh admitted plak hari nih
minor surgery katanya
ye laaaa gigirl kan bila dah ada umur nih
macam2 la ado

layannnnn


adam meneman ibu

muka dah start cuak

bila dah kena tukar baju nih
lagik lahhh cuak nya

segala macam sakit datang
sakit perut sakit kepala..   kik3


anis n ayah pun peneman setia ibu

sempatttttt selpie di anis nih




makanan nya sodap2


ehhhh ju on??
sian kakak penat sgt la nihhhh

letih dok spital lelama
3 hari 2 malam gak di sini
pastu sakit kepala sampai 5 hari
katanya side effect spinal bius tu
baring je akak 5 hari tu


Monday, August 17, 2015

wife adik dah bersalin..

ye semalam kami dok menunggu
kat wad bersalin hospital tunku jaafar seremban
saje bagi experience kat anak2 aku
kami berempat dok tunggu skali

bilik menunggu HTJS nih sangat selesa
no problem kalau nak menunggu lama skali pun

adik dah call hari sabtu lagi
wife dia dah masuk spital dari malam tu
ahad plak dlm kul 5 dia wassap bitau dah masuk dalam labor room

kami gi open house kawan anis dulu
then kul 5 gerak ke sana, dlm kul 6 sampai laaa
adik dlm labor room dgn wife dia
waktu maghrib adik kuar kejap jumpa kami n solat

dalam kul 8:25malam gitu selamat la adik ipar ku bersalin
baby girl..  tambah sorang lagi geng kakak anis, kata anis
alhamdulillah..

hmmm gambar tak amik pulak
masing2 gabra..

anis kata sronok, first time tunggu org bersalin
walaupun tak dpt tgk baby, tapi excitement dia tu lain macam

dalam kul 9:30malam kami balik la
lepas tau yg dia dah selamat bersalin nya
genap lah 10 cucu2 pak aku
5 girls n 5 boys..
sronok ek, meriahhh uols!!



Friday, August 14, 2015

zarina af

tiba2 akak post pasal retis
kah3 retis ke?

gini cite nya..

malam tadi makan2 kat kedai mamak
skali sorang gurl duduk depan kami dgn 2 anak
perati2 eh macam kenal
so aku n anis dok gossip2 sapo laaa minah nih kann
siap google uols tak hengat nama nya
nampak nau suam2 kuku kan deknon tuuuu

kik3 tabah la zarina ye
ya hampunnnnn tak kenai lansung uols

tu dia, anis amik gambo curi2
dia pulak asik toleh ke belakang
konon2 akak n anis dok perati dia
keh3, takde makna deknonnn
kami tengah fikir nama uols ajo


dia dtg makan2 dgn 2 orang budak, anak2 buah dia kot
takde sapo tegur pun..  uols kenal ke minah ni??

minah ni laaaa
ekkekekek puas nak fikir nama apa

actually dah takde menda la nak tulih dalam blog
tetiba cerita retis plak kuar
retis suam2 kuku plak tu
harus laaaa tambah suammmmm blog akak
keh3




Monday, August 10, 2015

10 Reasons You Should Go For Traveling Even If You Don’t Have Much Money

haaaa menarik gak untuk di bincang kan nihhh
lets bincang petangggg


  1. Because, adventure! - yessss sangat2..  di samping bagi experience kat anak2, jalan kaki sampai ibu penat, tapi depa cool aje tak penat2..  adventure sangat!!   tempat tido n pemandangan sekeliling memberi pengalaman baru untuk kami ber4.
  2. Moments to connect with ourselves - connect to kids n husband too uolssss..  semua they all helped, tau ibu tak larat kannnn..   kekekekekekkeke..
  3. Thinking outside the box - anak2 and kita sendiri belajar menda2 baru, macam2 di tempat orang nih, takut, debar2 segala laaaaa.  takut sesat, nak cakap dgn org, org tak faham bahasa kita, kita pun merapu..   
  4. Learning to be a light traveller of life - kena berjimat cermat, bersyukur dengan apa yang ada.  alhamdulilahhhhh..
  5. Can improve eating habits - stuju gak yang nih, cuba menu2 baru tempat org, ada skali tu nampak menu tu ropa nya sangat sedih.  takde pilihan lain amik la jugak2, skali dah makan apa bertambah nasi 2 kali si adam..   skrg tanya mana nak carik lauk gitu, mana akak nak korek uolssssss..
  6. You have time to read and write - kami takde la read n write sangat, tapi amik2 gambo, selfie, wefie, moment2, segala laaaa, sronok!!
  7. Courage to change direction in life - yep, lepas gi tempat org, makin luas pemandangan kita, banyak contoh2 baik dan tak baik yang kita boleh jadikan teladan n sempadan.  anak2 pun boleh fikir sendiri, buruk baik negara orang n negara sendiri.
  8. No plans are the best plans - ada kebenaran jugak, kekadang plan punya lama, skali dah sampai masa Allah tak izin kan.   jadi elok nya time2 ada masa tu tros aje gamble n gerak.   kami buat utk tempat2 dekat laaa, kalau jauh2 kena plan jugeks uolsssss..
  9. It’s a health booster - ye kan, dah berjalan aje, bepeluh2 akak..   kat sini tak kose nak jalan sebab ada kenderaan sendiri kan.  kat tempat org apo pun takdo, apo pun tak tau, jadik nya berjalan sakan la akakkk..
  10. The taste of freedom - hmmmmm freedon sangat ke?   freedom dari kojo aje kot n fikiran2 pasal kojo.   lain2 freedom boleh laaaaaa, idak la freedom sangat, tempat orang kan.  best lagi tempat sendiri, negara sendiri katil sendiri..
cuba la uols!!


Friday, August 7, 2015

5 Cancer-Causing Foods You Must Avoid

kalau nak tengok the whole article  nya,
refer sini ye uols..
5 Cancer-Causing Foods You Must Avoid

katanya seperti dalam article, please avoid:


  1. Microwave popcorn - seb baik akak takdak oven deknonnnn..  so ada alasan kukuh takyah gatai nak beli2 oven lahhhh
  2. Canned tomatoes - alamakkk akak suka buat ayam masak merah guna tomato puree nih, sama ke dak ek?   hmmmm kena stop nih, guna aje tomato biasa n cili sos boleh aje kottttt..  sodap ajo kannnn..
  3. Farmed salmon - seb baik akak n anak2 tak brapa minat ikan2 yang dibela ni, ikan kolam ni.   dulu2 arwah mak n pak mentua ada kolam ikan gak, tapi akak tak minat.  cuma afzan n adam je makan ikan kolam ni.  akak n anis tak bekenannnnn..
  4. Hydrogenated oil - minyak hapo??
  5. Potato Chips - adehhh adam suka makan ni, kena peringat depa lahhh..
good kan info2 gini..
akak suka article2 nih n sibscribe into my email
mana2 yang berfaedah tu akak share pulak dlm blog
saje gatai :D


Tuesday, August 4, 2015

rendang negeri sembilan (nismilan gittewwww)

raya la katakannnn
keje merendanggggg aje
banyak kali dah buat rendang nih

ini rendang versi dgn cili kering
nampak merah2 sket
rendang n9 ajo, senang takyah bawang2 segala

yang ni versi cili api aje
kuning2 la sket kaler nya
dua2 pun sodap
dua2 pun anak2 goma

masak rendang tahan la 2,3 hari
lagi kering lagi sodap kannn

rendang n9 ni bahan nya2 simple aje
1. cili api atau cili kering atau kedua2 nya
2. halia
3. lengkuas
4. kunyit idup
5. santan
6. sorai
7. asam keping
siap..   sempoi kan??

Saturday, August 1, 2015

lets layan lagu2 syahdu lagi..

kali ni dua2 lagu dari OST
layannnnnnn
==========================

benar cinta - ost syurga nur

terus beridiri aku dlm kegelapan
di mana ku cari
jalan cintaku
apa masih ada lagi

terus bertemu kita dlm kegelapan
di mana hendak ku berselindung
pada cinta atau hati ini

aku ingin kau merasakan nya
aku ingin kau mendengarkan nya
sukar untuk ku tinggal
kerna semua dah jadi dalam cinta

aku ingin kau mengerti lagi
aku ingin kau seperti dulu
selami hati ini
jangan biar kan aku kesorangan kasih

kembalikan cintaku dlm ketenangan
agar aku dlm dakapan mu
jangan tinggal ku sendiri
dalam cinta








di atas nama cinta - OST sejadah panjang

jejak jejak langkah ku
bagai kan lembaran waktu
apakah ku masih bisa
terus melangkah
serpihan hidup ku
kan ku bangun
di atas satu cinta



subhanallah aku mencintai nya
subhanallah aku menyayangi nya
dari ufuk timur hingga ke barat
selalu di hati ku