Sunday, September 24, 2017

weekend activity..

meh check weekend activities kami..

jumaat malam tu ada dinner dgn opis encik afzan

kami dengan tema oren kali ni..

tengok dia wat muka..   wakakakkakakakkak

pastu sabtu petang ajak anis n adam jalan2 ke LEP6
sana ada taman permainan yang besar ..
lagipun nak kena buat latihan for our fun run 5km tu

time jalan2 ni, chubby, stray dogs yang kami bagi makan tu follow
dia followwwwww aje, sampai bebudak lain yang takut
ingatkan kami berdua kena kejar dek anjing..

sampai dah taman tu, dalam 5.57km jugak dari rumah kami
hakak naik buai laaaa kejap, bagi sejukkk badan

jongkang jongkit dgn anis
lama tak layan menda2 nih ehhhh
lepas tu kat sini ada machine2 twist n mini ski
akak dok workout kat situ jugak

then hari ahad tu amik race kit utk sabtu depan
kami bertiga akan lari 5km; akak, anis n adam
ayah takmo join..

race kit collected katanya..

terus kena wat latihan lagi kan
mari berjalan ke LEP6 lagi..

sampai2 terus naik buai kejap, kasi beranginnnn


syok ohhhhhhhh

itu la aktiviti kami nya

Thursday, September 21, 2017

workplace ergonomics exercises..

opis akak kali ni panggil physioterapi dari Beacon Hospital
dia ajar kami cemana nak do stretching masa keje 
this is important..  deknon2 cuba skali eh.. 

ini la abang fisioterapi nya


ini pulak semua stretching yang kita perlu buat hari2
nombo 1 sampai 4 untuk upper body
dan yg 5 sampai 7 untuk lower body..

1. side neck stretch..   sambil duduk pun leh buat nih

2. chest expansion

3. armpit stretch

4.1 spiderman

4.2 marry me

5. hamstring stretch..   nih akak pun terai uolsssss..   kik3

6. butt stretch

7. hip flexor stretch

gitu la semua stretching yang dia ajar
sesuai untuk kita2 yang keje kat opis nih
sambil duduk n berdiri kat workstation kita sendiri pun boleh buat

thanks DHL, macam2 they all bagi untuk memastikan staff sihat2 belaka




Wednesday, September 20, 2017

badminton session

tiba2 encik afzan berangannnn nak men badminton kannn
dia gi dengan kawan2 opis dia..
gelanggang badminton kat sri kembangan..

warmup session katanya..

cam biasa orang soh amik gambau ayah, dia selpi2

tudia depa berempat..
harap2 esok dpt bangun gi opis ye  :)
main dari kul 9 sampai 10 malam ajo
jadi laaaa nak sihat ye..

gym opis hakak..

tiba2 coach akak mintak gambar2 dlm gym opis kami
nak tengok apa2 equipment yang ado
so dia boleh bagi bekalan2 untuk akak layan kat gym opis

so ini lah antara facilities opis kami, hebat kannnnnn

basikal ada banyakkkkkk; sini aje ada 3


treadmill ada 3 ajo
tu yang akak skrg gi gym odd hours tu
sebab nak book treadmill
kalau gi time lunch atau lepas opis hour kompem penuh

ni sblom time lunch ni, ramai dah orang kannnnn
veri healthy depa nih, rajinnnnn nau2

ini dumb bell segala

multistation..

dan 3 bijik kettle bell

banyak gak kan equipment dalam gym opis akak nih
dan memang ramai aje yang guna nya.. 

sini la akak melepak selalu nya
skrg ni sejam time lunch hour
tapi akak ganti ye, bawak bekalan dari rumah
pastu sejam lagi lepas opis hour..

caiyok2 kak jamu..   boleh ni bolehhhhh



Tuesday, September 19, 2017

#mywljourney progress..

Ehhhh lama tak update #mywljourney ye..
Meh akak tunjuk beberapa gambau







ini gambar paling baru
lepas akak ada PT, akak punya muscle mass naik mendadak
walaupun berat tak turun sgt, tapi bentuk badan berubah sungguh

thank you Mr PT (Yoe Fahrol)
FB: Yoe Fahrol
IG: yoefahrol.narea
ehhh call or whatsapp aje la terus dia nih : +6011 - 1855 3560

okehhh meh masukkan akak punya carta berat eh
sementelah dah setahun dah akak punya journey ni..


lepas je bulan april tu akak mengalami ala2 plateau gitu
berat takmo turun2, malah naik pulak tu
lagi2 time bulan puasa tu kannnnn

akak rasa takleh jadi..
badan akak udah adapt dgn segala workout akak biasa wat tu
jadi akak pun hire personal trainer
akak start dengan PT pada awal Julai tu
betul2 lepas raya..
tengok akak punya result mendadak turun semula

akhir nya dengan bantuan PT akak
akak berjaya dapat kan nombo 80 tu
walaupun 89 kannnnn
skrg tengah berusaha utk nombor lebih kicit

boleh ni bolehhhh..   caiyok2 kak jamu!!

Saturday, September 16, 2017

Lepas dinner... nahhhhh kau hadap gym pulakkk!!

haaaaaa dah dinner kan malam tadi?
sila hadap coach pulak pagi nih
sessi 2 jam ye nih deknon2!!

nasib baik dengan syalwa, idak la kena dera sorang2 kannnnn



bollywood eh malam tadi??!!!
ko nampak dumbell tu??   dengan pantasssss!!

Friday, September 15, 2017

20th anniversary dinner n dance DHL ITS CBJ..

Dengan tema
Hollywood vs Bollywood
Meh layan gambar2 akak..


tengah mekap2 gitu..

dah siap!!    30 min aje adik ni mekap2 kan
mekap by umi
IG: makeuphenna_umairahsnl
FB: Umi Umairah Umairahsnl

kami berlima siap2 kat rumah salah sorang member sapot
rumah dia paling dekat dgn PICC n DHL CBJ
terima kasih daun keladi Yus :*


ni gambar2 dengan Umi, the MUA
hebat minah ni ye..









lepas tu tumpang syalwa ke PICC


selpie sat dlm dewan nya..


full dress katanya..

bergambar dengan Ben, senior manager kami

dengan Prakash, BI Global Domain Director
kira nya akak punya user's boss besau nau2

ini ex boss akak nih..   Mr Ng..
hmmmm tema apo tak tau la nihhhh

ini akak punya abang sado last year
ambassador untuk team akak masa biggest loser 2016
dia la yg mula2 skali ajar akak diet n workout tu
thanks Eric Chuah!!

dengan Eric n Awin..   love love love

dengan BFF; Rizwan Nordin..

dengan Sri, HOD hakak..

ini geng gym nih..  Jamie Low

geng biggest loser jugak, this year dia under Eric..
good luck babe..   you look gojes!!

dengan Caroline  ;)

bergambar dengan geng2 developer

geng2 developer lagi team OPMS..

ini kamal akak punya team mate kat CBJ nih
kat CBJ, kami berdua aje support utk OPMS
survivor sangat!!   
blur pulak gambau nih laaaa

ini geng gym akak nih, nama tak kenai sebab dok gym mana cakap2 kan?  kik3

ini Wee; team mate biggest loser 2017

dengan Kim; ex PM OPMS, now dah tukar team
dia ni sangat2 ingat akak yang begau dulu2
so suwit sangat2; dok promote akak kat kawan2 dia
lebiu lebiuuuuu!!

ini Kim, team ETL akak..    hebat minah nih
boleh ganti akak dalam team ETL tu..

dengan syalwa..    geng gym n BI ni..

dengan azza, dari team DMG..   good girl nih

dengan woon mei..   team HR yang sentiasa pantau akak nya progress
thanks a lot WoonMei!!

dengan zaiham..

awin n zaiham..


ini pulak dengan Sabrina HR n Reda team facilities..

bergambar dengan Kay n Jamie kat photo booth

dengan Ros geng sapot n Awin, ketua kelas sapot..

deknon2 yang sangat2 sporting nih

dengan Sree and Shomala..

ramai2 skali

gambar2 hardcopy dari malam tu..

makan2 style buffet kali nih
ini la first time depa buat buffet; best jugak
makan la sampai lebam ehhhh
gambau makanan akak tak snap2 lahhh
risau kantoi dgn coach..   kik3..

ini first time jugak akak beriye ye
siap sewa baju n ada MUA
kah3..   sempena 10 tahun akak kat DHL nih
yeahhh 10 tahun dah ye, n many more years to come