Thursday, March 15, 2018

#SPM2017

today is the day
amik result SPM kakak
alhamdulillah semua credit subjek dia
n ada As ye
akak pun tekejut
tahniah kakak
u made me so proud!!


kami team biru hari ni


dengan cikgu haniwati dia, debar2 minah nihhhh


lunch tu celebrate kat secret recipe dengan dia berdua ajo


lamb shank, best gile

then belikan adiah utk personal tutor anis


Saturday, March 10, 2018

sabtuday.. :D

tetiba rindu korea
so hari ni ajak la anis n nurin gi korean' restoren kat ioi city mall tu
nurin ni bff anis..

nurin order bimbimbab

anis order seafood fried rice

ini akak punya, baby octopus..   sodap!!

kami punya pencuci mulut

girls day out katanya

jejantan ni bangun lambat
so depa mai lambat sket ke ioi

then main2 game kat sana
lepak2 kejap


Thursday, February 22, 2018

kenapa plateau??

sekali lagi akak mengalami plateau
udah sebulan kat nombo 78kg
akak cari2 artikel, jumpa 20 cara fight plateau ni

meh kita checking..

1 Reassess Your Caloric Needs: ye la akak kena assess balik ni kalori intake ni, mungkin kena amik lagi banyak kalori nak menten metabolisma akak gamak nya.    alasan kukuh utk makan banyak nihhhh

2 Eat More Fiber: yeahhhh akak memang kurang makan sayo2 nihhhh

3 Change How You Caffeinate: banyak ke tak caffeine akak?   banyak nau2 dekkkk..   dah over kot ye..    skrg macam obses kat coffee laaaa..   kalau kat opis akak layan coffee machine kat opis nih,   kalau time weekend, akak gi beli costa kat shell tu!!   sodapppp!!

4 Cheat on Your Diet: skali skala sila cheat katanya..    skrg akak nih banyak cheat dah kot..   asal coti je cheat je la keje akak..   tapi akak cheat time breakfast ajo..   lunch n dinner akak control..

5 Cut Back on Salt:  salt akak udah buang, tapi kena sungguh2 lagi nih..     ada je salt terutama time makan tolo separuh masak tu..   kicap masin mau setengah cawan!!

6 Eat Almonds Before Your Workout:  akak ada l carnitine utk pre workout nya supplement..   hmmmm..

7 Eat Regularly: ini memang akak wat nih, sehari tu 5 kali makan kottttt..   mengunyahhhh ajo

8 Buy a Reusable Water Bottle: supaya kita minum banyak, ini pun akak ok neh, sehari tu at least 3 liter akak minum..    kalau ada training belah malam, 5 liter akak perabih kan..

9 Pre-Game Your Dinner: dinner selalu nya akak skip..    dah terlampau penat kat gym..   balik nak mandi n tido ajo..

10 Spread Out Your Protein; Eat More of It:  akak kurang protein ke eh?  ish kena tengok balik diet akak nihhhh

11 Learn a New Skill:   yeahhhh akak nak start running ke tasik semula n swimming la kot..   swimming nanti dulu, jogging ke tasik dulu eh?    akak dah cuba 2 hari, hari ni takleh jalan!!    sakit tapak kaki, sakit lutut, akak rasa kena selang2 hari ni nak berjogging nih..

12 Find a Fit Friend: kawan pun penting..   kena cari yg positif2 .. 

13 Try Intervals: kena try intervals nih, tukar2 bagi body kita tak dpt teka apa akan berlaku..

14 Lift Heavier; More Strategically:  ini PT akak bagi settle, ok nau2 nihhh

15 Start a Food; Activity Journal: kena rajin balik akak nihhh, kena ada journal ni..   perati apa kita makan kalau tak kelaut lahhhh

16 Log More Zzz's:  lately kan akak problem la nak tido, dah tido terjaga n payah nak tido semula..    kena work on this banyak nihhhhh

17 Take a Rest Day: akak ada je rest day..   sabtu ahad memang takde la gym at lunch time n afternoon tu..

18 Move More: ye kan, kena move aje sentiasa..

19 Power Through: kena check balik nih apa tah

20 Look Beyond The Scale: kena tengok selain scale katanya..    btol nih, akak nya baju saiz L tu semua dah longgar2..   tapi being gilrs!!   nombo is penting..   ekikikiki

hmmm gittewwww kena tgk balik semua..
boleh ni kakjamu bolehhhhh

Sunday, January 21, 2018

Twincity Run 2018

pagi ni adam pulak ada run
kali ni dengan Twincity, Cyberjaya tu
dia aje masuk sorang
sebab nya run ni ada COT (Cut Of Time)
akak ada goyang sket nak join ya
wakakkakakakkaka

wakil kan adam pun cukup la eh
meh layan gambar2 dia



target nya, tahun ni buat semua 5km
tahun depan start dengan 10 or 12km
tahun 2020 kami boleh start HM
wahhhh akak punya berangan memang takleh blah ye




good luck adek!!   bu tau adek leh buat punya
tu pasal bu daftar kan adek sorang


tak sampai 30 min ye uols
dia yang terkejut kan akak ye
padahal akak tunggu dia kat garisan penamat tu
memang terel mamat nihhhh

tu haaa dah sampai with the medal


i'm so proud of u yantan ibu!!




pastu dia ajak balik nak tido katanya
ehhhhh kenottttt kita makan dulu dek oihhhhhh
dah makan kenyang2 baru tido naaaaaa

minggu depan dia ada merentas desa skolah dia pulak
good luck baby ibu!!

Saturday, January 20, 2018

JK1M Success Story, Celebrity and Media Dodgeball Tournament 2018..

yeahhhh akak terpilih as one of the 40 success stories..
adik akak la tag akak soh try join
akak pun letak la gambau
skali terpilih cuols!!    memang best!!



akak bersama TL belah Utara; Penang
memang terbaik they all nih ye
tak sombong n penuh dengan semangat




sblom tournament start, kami berzumba dulu
45 min gak berzumba dengan Zin Ray, humang aihhhhhh
walaupun akak memang kelaut bab zumba nih
tapi berpeluh2 sakan dahhhhh


akak dengan Zin Ray
kecikkkkk je orang nya eh

kawan baru akak nihhhhhh
success story dari Bentong, Pahang
hebat orang nya, nama Dilla :*

celebrity pun sampai..

muka2 familiar semua eh

kemudian Kevin Zahri, the founder of JK1M pun bagi ucapan aluan
dan ajar cemana nak main dodgeball nih
dalam program JK1M nih, game ni antara yang femes they all main


kami pun di bahagi2kan dengan setiap kumpulan

akak dalam team Cik Puan Azrinaz
fit sungguh dia ye
sila follow IG beliau, dia selalu gak pos2 pasal workout dia

dengan pelakon gerak khas salina saibi

dengan Kevin Zahri; baik orang nya
cara cakap lembuttttt jek


bergambar dengan team mate


nana al haleq, memang akak follow IG dia dah lama
baru ni dapat bejumpa nya ye
dia nih sangat2 aktif ye, tak duduk diam punya

sukaaaaa sangat2!!   tak sombong lansung
abis semua orang dia yang tegur dulu nya
hebat orang nya

ini pulak dengan Team Malaysia dodgeball
setiap group ada 2 orang dari TM
perghhhhh main dasat depa nih
baling sgt2 laju n tajam
melompat2 aje keje nya


nak amik gambau bib sebenar nya
tak nampak sgt eh

haaaaa nih soh encik afzan amik
nak tayang bib sebenar nya
kik3 47kg uolssssss..    best pulak rasanya


ini rakan2 baru, dila blogger handalan
dengan Odi, one of the success story jugak



lagi gambar dengan Cik Puan n team mate lain (Dila n Odi)








memang enjoy sangat2

ehhh uols dah mendaftar blom JK1M?
27 Jan ni depa start dengan sessi baru JK1M10
program 6 minggu dengan coach2 hebat
layari http://cabaranjomkurus.com/ untuk check kawasan anda
daftar sekarang n be another success story 

JOM KURUS!!