Wednesday, March 22, 2017

W32

yeahhhhh week 32 dah akak ye dalam perjalanan akak nihhhhh
baru turun 33kg aje deknonnnn
baru cecah nombo 92kg
perghhhhhh jenuh jugak lately nih kannnn

tapi takpe akak akan teruskannn
the best thing kan, asal akak nak give up aje
mesti ada opis mate akak yang tegur akak
ehhhh akak nampak slim lahhhh
ehhhhh u are getting slimmer and slimmer everyday
tu pasal selalu nya akak giveup untuk giveup
makin laju akak kayuh beskal
kik3

atas ni gambar reunion dgn kawan SMTM
belah atas tu March 2017 and yg bawah tu tahun 2014
beza tak beza tak??   kik3

minggu 32 nihhhh akak berjaya sarung baju size XXL n baju akak dari tahun 2000
wowwww feeling awesome ehhhhh


baju lama nihhhhh, baju lepas bersalin kan si anis, tahun 2000
17 tahun yang lampau..   wahhhhhhh terbaik wokkkk

yang nih pulak baju masa encik afzan beli moto versys dia 2 tahun lepas
belikan skali akak baju, mana muat masa tu deknonnnnn


Saturday, March 18, 2017

Gym dengan adam..

sabtu nih biasa nya kami tak kemana2
sebab ayah kojo
jadik mari layan gym la dengan anis adam
tapi hari ni anis follow aje..

lepas lunch KFC tengah hari ni kami ke cyberjaya
wowwww gym dia dah baru ye
semua peralatan pun baru2


skrg dah ada leg press machine nih
akak suka menda nihhhhh
nak bagi kuat kaki lagi katanya

skrg adam pulak jadi coach akak ye
best bila dia rajin melayan

dia ajar buat tricep nih
pastu akak tak kuat sangat nak angkat sendiri
dia la tolong jaga kannnn

tengok lahhh my abang sado yang baru  :*

besau dia nih kannnn <3 p="">
macam2 laaaaa aksi nya

treadmill pun baru, boleh jalan dah skrg nihhhh
akak lari 5 minit aje nih, adam 3 menet je larat nya kik3

ini pulak machine kat gym opis akak
skrg akak dah start buat stepper nih
30 minit lepas lunch n 30 minit lagi lepas office hour

yang ni stepper yang baru
so akak suka guna yang nihhh
smooth ajo n syok lahhh sebab ada kipas skali
ekkekekekekekekke

caiyokkkk akakjamu, ukenduit!!


Wednesday, March 15, 2017

Masak2

hari ni sarapan dengan adam skali

malam nya ayah masakkan lauk ayam gulai masam tempoyak
lauk kegemaran anak2, akak tak leh masuk dah lauk nih aihhhh

akak wat kan pengat pisang
awat comot sangat la ropa nya nihhhh
kik3


Monday, March 13, 2017

W29 - akujanji SPM

pagi ni ada hari akujanji SPM sekolah anis
so akak pun cuti untuk di pagi tu

kat skolah tak sempat amik2 gambar
dah balik baru amik gambar nya


hikkkk beza eh kami berdua
anis pun slimmed down jugak
sebab dia follow akak punya diet and workout
sabau je laaaa minah ai tu

saje letak sini bagi esok2 anis tengok akujanji dia ni kannnnn

good luck kakak, ibu love u soooooo much!!





Saturday, March 11, 2017

W30.. boleh ni bolehhhhhh

week 30 dah perjalanan akak nih ye

minggu lepas masa wedding manees, masa pilih2 baju
skali semua baju2 dah besar2 ye
tak elok nak pakai lagi dahhhh
memang buruk lansung sebab dah besar2 baju nya

terpaksa korek2 baju lagi lama
tadaaaaa!!   baju tahun 2003 yang muat!!

ce tengok profile blog akak nih
itu gambar dari tahun 2003
ekekekekkekeke alhamdulillahhhhh
tak sangka boleh pakai baju ni semula dengan selesa nya

week nih, penurunan berat dah semakin slow dah
tapi inci ukuran badan nampak berbeza dari minggu ke minggu
aduhhhhh memang terasa hazab nya tuuuuu
rasa nak giveup pun banyakkkkk kali

tapi bila nampak gambar2 gini
semangat akak kembali membara
sebab tu asik kena up gambar2 gini
untuk semangat diri sendiri

boleh ni akak jamu..   boleh!!


Wednesday, March 8, 2017

From DHL

semalam dapat coklat sebab akak nya laptop n meja clean katanya
secured gittewwwww
coklat dia sodap ohhhhh

pastu today sempena women's day dapat ni plak dari DHL
coklat chips cookies..   sodap gak!!
thanks DHL!!

Sunday, March 5, 2017

Manees dah kawinnnn

hari ni wedding another GG (gossip girls MBA class of 2016)
yeahhhh kena la akak gi jugak2 kannnn

OOTD katanya


semua ikut nih

itu dia perantin nya
kemain cantikkkk dengan kaler pink belacan nih


terkezut anis tengok abang2 hensem ni pakai skirt
kik3

so kami pun naik pelamin amik2 gambo dengan perantin nya


tu dia kami berempat, the GG :D
alhamdulillahhhh semua GG taken dah

selamat perantin baru Manees n Sukeri
semoga happy dan bahagia sampai bila2