Wednesday, March 29, 2017

W33

week 33 dah akak cuolssss
W33 in my weight loss journey katanya
berat yg loss nya masih 33kg
susah nak turun dah lately
tapi saiz tu ada perbezaan

baju oren nih saiz XXL cuols..
tak penah2 akak boleh sarung saiz XXL ye

duduk pun boleh nampak beza dah ye..
gambar2 ni untuk motivation akak gak skali
lately nih dah susah nak turun berat
jadi kena up gambar2 gini
letihhhhhh jenuhhhh semua lahhhh

haaaaaa ini la akak punya penyokong kuat kat rumah tu
merangkap geng workout akak time weekend..
dia start workout sama dgn akak
tiap2 sabtu layan gym dgn dia
seb baik ada kawan cuolsssssss..

mekasih adam!!    ibu sayanggggg adam ketat2!!

gambo gini lagi ehhhh
mekasih sebab sudi tengok2 jeling2 blog akak naaaa

ini gambau sisi, tak penah akak up gambau gini eh
tapi nampak beza kan??   size bumper udah kucut
perut pun kucut cuolssss
peha2 punnnnn

caiyok3 akak jamu, boleh ni bolehhhh!!!

Monday, March 27, 2017

J Revolusi

yeahhhh malam nih mari kita layan J Revolusi
abah akak yang ajak nya..

best oh cite nih, dia up kan balik UTK kita
jatuh centa terus tengok askar skrg nih
kekekekekekekekke
akak bagi 3.5 bintang la cite nih

meh layan gambau bebudak nih kat TGV dPulze..





oh ye, dedula kannn akak muat2 jek masuk dalam kerusi panggung tu
pastu nak bangun, kena tolak kuat2 sket kusi tu
risau akak, kang akak bangun krusi pun tercabut skali

sekarang tidak lagi cuolssssss..
krusi panggung dah terasa besau kat akak
wahhhhh syok ohhhh
lepas2 nih boleh la tengok wayang lagi kan??
ngeh3  ...

Sunday, March 26, 2017

Shell out pulakkk

abah, ateh n family datang rumah tadi
ateh n man nak masak shell out katanya

ini antara bahan2 nya
aku masak nasik, sementara man masak kan lauk

tadaaaaaa..  jadik dah shell out kami
special from chef man!!
hebat dia nihhhh

cheat day la nampak nya hari nih

kami bertujuh makan share2 satu meja
best ohhhh!!   terbaik


lepas tu siap pencuci mulut skali
buah tembikau, man gak belikan..

yeahhhh licin ye..    adam tambah 2 kali
lauk kami kena perabih kannnnn

tersandar dah dua branak nihhhh
kik3!!!

mekasih man n ateh!!    memang terbaik de bomb!!

Saturday, March 25, 2017

Sabtuday

sabtuday kami minggu nihhh..
pepagi tu kami berempat gi sarapan dulu kat kedai mamak

anis amik gambar aku, tak besau dah nampak eh
ekkekekekekkee


kat traffic lite pun sempat selfie2




lepas sarapan, anis adam ada kelas tusyen from pukul 10pagi
sampai kul 12 pm..   pastu kami jalan2

jommm jalan2, ibu jadik driver
kami ke ioi city mall dulu



anis suka candid akak ye..
lepas beli hokkaido baked cheese tarts, gi la KFC
skali memang penuh gile orang kat situ
tak kose akak nak berebut2 tu

jadi kami bertiga pusing balik
gi KFC kat Shell kat rumah tu aje

sambil lepak tunggu order, kami makan cheese tart nih dulu
kemain sodap ye cuolssss
wajib coba!!   recommendeddd



memang asik kena candid aje akak neh kalau dgn si anis
semua akak letak dlm blog sebagai ingatan
nanti nak bagi clear dlm phone tu

kami beli satu original, satu lagi coklat
dua2 pun sedap lahhhh

lepas cheese tart, kami makan KFC
lepak2 kejap kat sini n terus ke gym pulak..
gitu la sabtu kami hari nih, sronok2


Wednesday, March 22, 2017

W32

yeahhhhh week 32 dah akak ye dalam perjalanan akak nihhhhh
baru turun 33kg aje deknonnnn
baru cecah nombo 92kg
perghhhhhh jenuh jugak lately nih kannnn

tapi takpe akak akan teruskannn
the best thing kan, asal akak nak give up aje
mesti ada opis mate akak yang tegur akak
ehhhh akak nampak slim lahhhh
ehhhhh u are getting slimmer and slimmer everyday
tu pasal selalu nya akak giveup untuk giveup
makin laju akak kayuh beskal
kik3

atas ni gambar reunion dgn kawan SMTM
belah atas tu March 2017 and yg bawah tu tahun 2014
beza tak beza tak??   kik3

minggu 32 nihhhh akak berjaya sarung baju size XXL n baju akak dari tahun 2000
wowwww feeling awesome ehhhhh


baju lama nihhhhh, baju lepas bersalin kan si anis, tahun 2000
17 tahun yang lampau..   wahhhhhhh terbaik wokkkk

yang nih pulak baju masa encik afzan beli moto versys dia 2 tahun lepas
belikan skali akak baju, mana muat masa tu deknonnnnn


Saturday, March 18, 2017

Gym dengan adam..

sabtu nih biasa nya kami tak kemana2
sebab ayah kojo
jadik mari layan gym la dengan anis adam
tapi hari ni anis follow aje..

lepas lunch KFC tengah hari ni kami ke cyberjaya
wowwww gym dia dah baru ye
semua peralatan pun baru2


skrg dah ada leg press machine nih
akak suka menda nihhhhh
nak bagi kuat kaki lagi katanya

skrg adam pulak jadi coach akak ye
best bila dia rajin melayan

dia ajar buat tricep nih
pastu akak tak kuat sangat nak angkat sendiri
dia la tolong jaga kannnn

tengok lahhh my abang sado yang baru  :*

besau dia nih kannnn <3 p="">
macam2 laaaaa aksi nya

treadmill pun baru, boleh jalan dah skrg nihhhh
akak lari 5 minit aje nih, adam 3 menet je larat nya kik3

ini pulak machine kat gym opis akak
skrg akak dah start buat stepper nih
30 minit lepas lunch n 30 minit lagi lepas office hour

yang ni stepper yang baru
so akak suka guna yang nihhh
smooth ajo n syok lahhh sebab ada kipas skali
ekkekekekekekekke

caiyokkkk akakjamu, ukenduit!!


Wednesday, March 15, 2017

Masak2

hari ni sarapan dengan adam skali

malam nya ayah masakkan lauk ayam gulai masam tempoyak
lauk kegemaran anak2, akak tak leh masuk dah lauk nih aihhhh

akak wat kan pengat pisang
awat comot sangat la ropa nya nihhhh
kik3


Monday, March 13, 2017

W29 - akujanji SPM

pagi ni ada hari akujanji SPM sekolah anis
so akak pun cuti untuk di pagi tu

kat skolah tak sempat amik2 gambar
dah balik baru amik gambar nya


hikkkk beza eh kami berdua
anis pun slimmed down jugak
sebab dia follow akak punya diet and workout
sabau je laaaa minah ai tu

saje letak sini bagi esok2 anis tengok akujanji dia ni kannnnn

good luck kakak, ibu love u soooooo much!!