Thursday, May 28, 2015

How To Overcome Distractions When It's Time To Study (Or Work)

penting ni petua2 nih utk akak
akak share kat sini senang nak ingat
boleh tgk selalu :D

kalau nak tengok the whole story, go here ye?
How To Overcome Distractions When It's Time To Study (Or Work)

gini 6 tips nya

  1. Put your phone on silent mode and place it at the other end of the room.  akak biasa wat ni, bila nak study je akak put on silent mode.  kena put in another room ye, bagus gak ni..    phone memang distract sangat2..    kik3
  2. Turn off your Internet access.  haaa ni susah sket nak wat ni..   takpe boleh cuba nanti, kalau kat rumah, kat opis nak kena on sentiasa..  ada E4 kang naya tak nampak kannnn
  3. Take a deep breath when you’re about to get distracted.  sentiasa kena tarik napas dalam2 nihhhhhhh, kena kuat tabah dan gigih..   
  4. Ask people to give you privacy.  yang ni kalau kat opis, akak pakai headphone, konon2 tengah dengar music, jadi takde sapo tegur akak laaaa..  pastu tak pandang keliling pandang buku ajo.
  5. Get eight hours of sleep every night.   sleep memang akak jaga, kul 9 malam je udah ajak semua naik bilik n baring2 dulu, borak2 dulu.  biasa nya encik afzan yg bedengkor dulu, eh sapo yg need 8 hours of sleep ni ek?  kik3..
  6. Use a tool like Asana.com to help you prioritize your tasks.   priority ni akak ok jugak kot, idak la teruk sangat nak prioritize nih, boleh laaaa bolehhhh..    
uols cuba gak ye??
muah3

lagu cinta - asmara

lately asik layan lagu2 sedih aje akak nih
encik afzan la nih, dia yg cari lagu2 gini
akak layan ajo

meh layan lagu nih..   sedih uolssss
lagi skali gambo2 takde kena ngena dgn lirik lagu ye

oh ye, lupa nak cite
ada cobaan nak porak peranda kan family akak
sorry try again!!   as we are stronger than ever!!
gile!!   kami ni pun ada org nak dengki??
please lahhhhhhhh


=================================


lagu cinta - asmara

Di atas perih kau menari
Di atas tangis kau bernyanyi
Kau sayat hatiku
Dengan cintamu

Cinta..  Bukan hanya harapan
Cinta tapi kepastian
Cinta..  Bukan menyakiti hati

Disaat luka kau tak ada
Disaat duka kau tak setia

Cinta seharusnya, Tak begitu..


=================================

ok habis lagu2 sedih
lets layan gambar2 BAHAGIA kami
makin meroyan la orang tu tengok nya!!
kah3  kesian la ko, loser sangat2!!

memang pelik, kami yang takde apa2 ni nak di dengki nya!!
go and dengki to Rosmah laaaaa..  
kan ke lagi baik dan berpaedah??





anis kalau dah kat big apple memang tak sempat pandang kiri kanan dah






minah akak yang suka selpi nih..  layannnnn







ayah selpi dgn henfon nokia dia
kik3  :D


dah big apple, pizza pulak..
yg ni pizza lain dari lain
syok btol..

wefie from us...    kami pun ada org nak dengki
lawak tak??






abam sado akak!!   love u!!






Tuesday, May 26, 2015

Lirik Kisah Kita - Nieyl Ft. Sabhi Saddi

hayati lirik nya
waaaaaahhhhhh menusuk kalbu uols!!

errrr gambar takde kena ngena dgn liriks ye..
====================================

Terdiam kamu tanpa bicara
Tak mengulas apa kan terjadi

Membisu aku kerana buntu
Tak dapatku memutuskan kisah kita

Cinta.. telah berakhir
Kita tak mampu jadikannya cinta sebenar

Semua.. akan tahu segalanya
Kau dan aku ternyata cuma sebentar
Kisah kita ternyata cuma sebentar

Song Title : Kisah Kita
Artist: Nieyl Feat Sabhi Saddi
Song/Lyrics : Amylea




Friday, May 22, 2015

kejap nya masa berlalu..

wowww hari ni dah 22 May ye
kejap nya masa berlalu
tak perasan dah nak abis bulan May dah

akak ada exam bulan depan
tu pasal busy n sengapppp aje
hari2 akak study at least 2 jam
skrg tgh study Financial Management
banyak pengiraan dan formula
ala2 akaun tu
nak score A kena la study awal2 ye dak?

caiyok3 kaklong!!

lets layan one month punya update


2 May - Kenduri kawin Amsyar kat Bagan Lalang
tu mak & abah kena naik pentas ucap selamat ke perantin nya


3 May - balik dari melawat maklong kat spital kolo pilah
maklong punya kaki bengkak n sakit
dia takleh nak jalan sangat..
harap maklong cepat sihat


5 May - kami, gambo sblom dinner, kik3


9 May- hari2 kena study, slow2, 2 hours at least per day
one chapter per day, slow pun takpe janji jalannnnn


9 May - gi wedding Rizwan, BFF kat DHL
cantik kaler baju dia
tak sempat nak amik gambo dgn perantin pompuan
busy benar depa kan, ye laaaa perantin kannn

10 May - gambo buku n notes lagi
study3 jangan stido sudah ye kaklong


10 May - kenduri rumah Amsyar kat Sijangkang pulak
meriah sangat2, first kenduri kat rumah PakCek


10 May - Semua gigirl dapat cekak comel tu
sesuai pulak dgn baju anis
comel kan

13 May - study FM pulak uolssss
ini Chapter 4, semua pasal ratios, Financial Analysis
kena hapal nihhhhh..   caiyok3

16 May - Kelas HRM dgn Prof Dr Rosmini
best gile Dr ni ngajar, terbaik celik mata masing2
kik3..

i love my life, i love the hectic life i have
study, keje n family
fulamakkk, semoga akak kuat dan terus tabah

final exam untuk sem ni menyusul 14 Jun nanti
ada lagi 22 days to go
akak study awal, nak score A jugak2
doakan akak ye adik2 semua
muah3 :* :*

sampai jumpa lagi

Friday, May 1, 2015

hatyai krabi itinerary

ramai kawan2 tanya pasal itinerary kami ke krabi n hatyai tu
here it is..   kami belanja murah2 aje uols :D
makan2 pulak kena agak2 sendiri la ye?
makanan macam makan kat KL aje
lebih kurang..


Description RM
Keretapi ke Hatyai
Katil bawah RM60 X 4 (pergi balik utk aku afzan) 240.00
Katil atas RM53 X 4 (pergi balik utk anis adam) 212.00
Van dari Hatyai ke Krabi RM43 X 4 172.00
Hotel in Krabi RM65 (2 rooms for one night) 130.00
Island hopping per person RM140 X 4 560.00
Van dari Krabi ke Hatyai RM40 X 4 120.00
Hotel in Hatyai RM69 X 2malam X 2 bilik 276.00
TOTAL 1710.00


Total is RM1710 aje utk kami 4 beranak, murah gak kan?