Sunday, May 21, 2017

GoTeach SPC Boot Camp Volunteering

DHL is volunteering for mentoring myHarapan event
it is myHarapan Social Project Challenge 2017
starting Jumaat 5pm sampai Ahad 3pm

Day 1:  

depa set up cafe DHL jadi gini untuk kanak2 nih
they all dari 10 buah sekolah seluruh negara
yang shortlisted untuk present  idea masing2

day 1 ni takde melibatkan mentor sangat
so akak cuma bantu2 depa buat game2 untuk bebudak nih
they all assign akak to Kolej Vokasional Muar..

Day 2: Brainstorm Idea masing..

so hari ni heavy day sungguh
letih dari kul 8:30 pagi sampai 9:30 malam dok projek tu
dengan games lagi, tapi bebudak tu enjoy n having fun..

ini problem from team akak
really great idea for teenagers

one of the games, selamatkan telur..

bersungguh2 they all nih
terbaik!!


then demo kalau2 telur masing2 selamat
satu team aje berjaya ..

ini la team akak dari Kolej Vokasional Muar, bersama cikgu they all
memang terbaik anak2 nih semua, hebat2 orang nya
terdiri dari course bangunan dan elektrik
term2 dia akak pun tak faham uols




they all kena buat segala nih sendiri
akak eksen aje, tolong2 tengok aje  :)

belah petang they all di ajar muay thai sket
serammmm tengok, masing2 tunjuk handal la kannn



juga persembahan dari SMK Tamparuli
comel2 they all nihhhh

Day 3: Presentation Day

yeahhh my team turn number 5
they done really2 good team
i am so proud of them..

akak duduk dalam ni for the whole 10 presentation
nak tengok semua, bagus sungguh ye bebudak nihhh

itu nama ahli kumpulan dari KVMuar..

team dari SBPI Kubang Pasu, Kedah

Team dari SM Sains Kuching Utara, Sarawak

Team dari SMK Tamparuli, Sabah

dari SMK Seri Ampangan, N9

dari SMK (P) St. George, Penang


dari skolah SMA Al-Irshad, Pulau Pinang

walaupun kami tak menang, tapi i am really proud of them

so see you again next year okay..


minat pulak akak join program2 CSR nih laaaa
lepas2 ni pun akak akan join sentiasa..
rindu dah anak2 nih..

No comments:

Post a Comment