Wednesday, May 28, 2014

10 Common Reasons Most People Fail..

akak nak boh nasihat2 plak dalam blog ni
tak tau nak boh apa dah
belasah je la ye apa akak nak boh
kik3

mari kita bincang kan ..

10 Common Reasons Most People Fail

1. They don’t look before they leap.
keje2 spontan ni memang baguih, cuma kena plan elok2.  contoh nya kalau nak pi intibiu tu kan..  study la dulu bebanyak pasai company tu, pasai ethic masa intibiu, macam2 lah..

2. They don’t want it enough.
ni macam nak taknak je, kalau nak betol2 mesti workout to it.  alahhhh macam nak slim lahhh, agak2 dah 10 tahun tak slim2 tu, ko btol2 nak slim ke sebenar nya??  kik3 terkena akak deknonnn.

3. They don’t look for alternatives.
plan B kena ada gak deknon.  kot2 plan A idak menjadik kann.  contoh nak beli gelang emas sampai 40g, tapi duit tak cukup.  plan B nya?  beli la gelang 20g jek, yang cukup2 duit tu laaa..   tapi still ko dpt gelang mas gak kan??

point2 di bawah tak perlu penerangan la kan?
4. They give up.
5. They don’t have a goal.

6. They don’t seek advice from others.
7. They listen to too much advice.

point 6 n 7 nih related kan?
ye laa tak carik penasihat pun salah
terover dengar nasihat pun salah deknonnn
jadi pilih yang sedang2 aje ye??

juga point2 di bawah ni pun perlu untuk kita berjaya:

8. They have too many excuses.
10. They misjudge.

No comments:

Post a Comment