Monday, June 20, 2016

menu ramadhan: day 10 to day 14..

okehh meh kita tengok menu kami dari day 10 ke day 14 ye

Day 10:

gulai tolo itik campur pegaga n ayam goreng aje

Day 11:


gulai kobis putih, ayam goreng, sambal ikan bilis + limau & telo dadar


dengan pencuci mulut pengat pisang

Day 12:

hari ni beli aje, masing2 dah letih memasak kot ye
beli nasik arab aje..


nasi arab..   yg ni kami dah siap goreng utk sahur
masa berbuka tak sempat snap2 gambar

Day 13:

 ketupat palas forzen akak beli dari member sekolah

rebuskan 7 bijik utk makan time bebuka

menu hari ni gulai ayam,sayur sawi, sambal tempoyak n ketupat palas

Day 14:

Encik nak buat pais ikan talapia plak
meh akak tunjuk kan paeh tu cemana

memula kena letak daung kunyit & daun kesum

lepas tu ratakan dgn tempoyak (tumbuk tempoyak + cili + kunyit sket + garam)


letak kan ikan talapia tu

balut lagi dgn tempoyak n daun kesum

balutkan plastik aluminium tu elok2 gini
dan bakar atas dapo sampai masak

begini lah hasil nya
rupa tak comei sgt, tapi rasa dapppppp
anis adam memang suka la nihhhh

nih menu kami day 14, sup tulang, sambal kicap, togeh n paeh

dengan cekodok taugeh n kucai

pastu kawan hantar pulak bubur kacang n cucur udang
mewah makan2 hari nihhh
alhamdulillahhhhh

No comments:

Post a Comment