Day 10:
gulai tolo itik campur pegaga n ayam goreng aje
Day 11:
gulai kobis putih, ayam goreng, sambal ikan bilis + limau & telo dadar
dengan pencuci mulut pengat pisang
Day 12:
hari ni beli aje, masing2 dah letih memasak kot ye
beli nasik arab aje..
nasi arab.. yg ni kami dah siap goreng utk sahur
masa berbuka tak sempat snap2 gambar
Day 13:
rebuskan 7 bijik utk makan time bebuka
menu hari ni gulai ayam,sayur sawi, sambal tempoyak n ketupat palas
Day 14:
Encik nak buat pais ikan talapia plak
meh akak tunjuk kan paeh tu cemana
memula kena letak daung kunyit & daun kesum
lepas tu ratakan dgn tempoyak (tumbuk tempoyak + cili + kunyit sket + garam)
letak kan ikan talapia tu
balut lagi dgn tempoyak n daun kesum
balutkan plastik aluminium tu elok2 gini
dan bakar atas dapo sampai masak
begini lah hasil nya
rupa tak comei sgt, tapi rasa dapppppp
anis adam memang suka la nihhhh
nih menu kami day 14, sup tulang, sambal kicap, togeh n paeh
dengan cekodok taugeh n kucai
pastu kawan hantar pulak bubur kacang n cucur udang
mewah makan2 hari nihhh
alhamdulillahhhhh
No comments:
Post a Comment